Μπόντι Μπίλντινγκ – Ένας αποτελεσματικός τρόπος γυμναστικής

Όταν τελειώνουν την διαδικασία δημιουργίας μυϊκής μάζας, οι περισσότεροι άνθρωποι που γυμνάζονται στρέφουν την προσοχή τους στην βελτίωση της αισθητικής τους εμφάνισης και στην τόνωση των μυών μέσω της μείωσης του λιπώδους ιστού και του υποδερμικού νερού. Η βελτιστοποίηση της διαδικασίας των ασκήσεων μπορεί χωρίς αμφιβολία να συμβάλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας απόκτησης του σώματος των ονείρων σας και της επίτευξης των στόχων σας.

Βάλτε ένα στόχο!

Contents

Το στάνταρ σχέδιο μείωσης παίρνει από 2 έως 3 μήνες. Κατά την διάρκεια αυτή, μπορείτε σταδιακά να μειώνετε τις θερμίδες και να προσθέτετε διαφορετικά είδη αεροβικής ή άσκηση υψηλής έντασης. Η όλη διαδικασία απαιτεί μεγάλη αυτοπειθαρχία και συγκέντρωση στον τελικό σας στόχο. Πώς να γυμνάζεστε για να χτίσετε όγκο; Η εξάσκηση στην έλλειψη θερμίδων είναι η πιο δύσκολη διαδικασία, επομένως ο λεπτομερής σχεδιασμός του προγράμματος άσκησης είναι πολύ σημαντικός. Η επιλογή των αγαπημένων σας ασκήσεων και ο σωστός χρόνος ανάπλασης θα σας βοηθήσουν να περάσετε αυτό το διάστημα με συγκέντρωση και αυτοεπίγνωση. Τα πρώτα ορατά αποτελέσματα της διόγκωσης των μυών θα αυξήσουν σημαντικό το κίνητρο σας και θα επιταχύνουν την διαδικασία μείωσης του λιπώδους ιστού. Σε αυτή την φάση θα σας βοηθήσει αρκετά αν κρατάτε ημερολόγιο με τις ασκήσεις που κάνετε: γράψτε τακτικά την πρόοδο σας. Μέθοδοι με μικρά βήματα θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον μεγάλο σας στόχο.

Μπόντι Μπίλντινγκ – κύρια χαρακτηριστικά

Η αποτελεσματικότητα του μπόντι μπίλντινγκ καθορίζεται από πολλούς σημαντικούς παράγοντες. Η πιο σημαντική πλευρά είναι η διατήρηση υψηλής έντασης κατά την διάρκεια όλων των ασκήσεων σας. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό αν μειώσετε τον χρόνο ξεκούρασης ανάμεσα στις ασκήσεις και στις επαναλήψεις. Είναι επίσης σημαντικό να διατηρήσετε τον όγκο άσκησης σας, και να σηκώνετε λίγα βάρη, ανάλογα με την δύναμη σας. Για πολλούς, η δύναμη μειώνεται ελαφρά κατά την διάρκεια μείωσης του λιπώδους ιστού αλλά αυτό δεν αποτελεί κανόνα. Πρέπει να θυμάστε ότι το σώμα δεν παίρνει πολλές θερμίδες σε αυτή την φάση. Επομένως προσπαθήστε να αποφύγετε τα πολλά βάρη στην φάση δημιουργίας μυϊκής μάζας. Χάρη σε αυτό, το σώμα σας θα παίρνει συνεχώς όγκο, κάτι που με την πάροδο του χρόνου θα σας κάνει να πετύχετε την ιδανική εμφάνιση.

Πώς να κάνετε μπόντι μπίλντινγκ

Θα πρέπει να περιλαμβάνετε αεροβική ή αναερόβια άσκηση στο πρόγραμμα των ασκήσεων σας, κάτι που θα σας βοηθήσει να κάψετε αποτελεσματικά τον λιπώδη ιστό. Θα επιταχύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και θα αναγκάσει το σώμα να επιταχύνει την συνολική καύση των θερμίδων. Το σύνολο αερόβιας άσκησης πρέπει να προσαρμοστεί στην συγκεκριμένη περίοδο και στην τρέχουσα φυσική κατάσταση. Ένα μεγάλο συν αυτής της μορφής άσκησης είναι η ικανότητα να χειρίζεστε ελεύθερα το πρόγραμμα άσκησης σας. Όταν το βάρος σας δεν αλλάζει, μπορείτε να προσθέσετε μια ή δύο μονάδες και να δείτε τα αποτελέσματα στον καθρέφτη και στην ζυγαριά. Και αν νοιώθετε πιασμένοι, μπορείτε να αφαιρέσετε μια ή δύο μονάδες ενώ αφαιρείτε κάποιες θερμίδες από την ημερήσια ποσότητα σας.

Προστατεύστε τους μύες σας!

Η διαδικασία μείωσης είναι πολύ δύσκολη για το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή συνδυάζεται με αφυδάτωση και μείωση των θερμίδων. Είναι εύκολο να υπερφορτώσετε ή να τραυματίσετε τους μύες κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Για να προστατέψετε τους μύες σας, θα πρέπει να θυμάστε να καταναλώνετε την σωστή ποσότητα πρωτεϊνών- μέχρι και 2,4 γραμμάρια για κάθε κιλό μάζας σώματος. Θα προστατεύσει τους μύες σας από την κορτιζόνη και θα συμβάλει στην βελτιστοποίηση όλων των αναβολικών αλλαγών που γίνονται στο σώμα σας. Εκτός από την πρωτεΐνη, θα πρέπει να λαμβάνετε και βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, όπως:

  • βιταμίνες D3 και K2
  • Μαγνήσιο
  • Ωμέγα-3 ή έλαιο από συκώτι μπακαλιάρου
  • Βήτα καροτίνη
  • Κρεατίνη

Η διαδικασία καύσης του λιπώδους ιστού βελτιστοποιείται με την δίαιτα σας. Αυτό αποτελεί την βάση για να πετύχετε το σώμα των ονείρων σας. Όταν δεν λαμβάνετε πολλές θερμίδες, είναι σημαντικό να καταναλώνετε προϊόντα υψηλής ποιότητας τα οποία όταν συνδυάζονται με τα προαναφερθέντα συμπληρώματα μπορούν να προστατεύσουν το σώμα από καταβολισμό. Κατά την διάρκεια αυτής της φάσης, είναι πολύ σημαντικό να επιλέγετε προϊόντα τα οποία είναι ακατέργαστα αλλά πλούσια σε μακρο- αλλά και μικροστοιχεία και βιταμίνες.

Σύνοψη των πληροφοριών

Το μπόντι μπίλντινγκ αποτελεί ένα από τα στοιχεία για την δημιουργία του σώματος των ονείρων σας. Αν σχεδιαστεί με λεπτομερή τρόπο θα βοηθήσει στην απλή μετάβαση μέσα από την όλη διαδικασία, και θα γίνει μια βάση για όλες τις άλλες ενέργειες. Αυτές περιλαμβάνουν τον έλεγχο της μείωσης των θερμίδων, ο χειρισμός της αερόβιας άσκησης όπως και η φροντίδα της δίαιτας και της αναζωογόνησης. Είναι σημαντικό να βοηθάτε τον εαυτό σας υψηλής ποιότητας προϊόντα για ύπνο, όπως το ZMA ή το Gaba-500. Η γρήγορη αναζωογόνηση σήμερα θα βοηθήσει για καλύτερη άσκηση αύριο. Θυμηθείτε να ελέγχετε το σώμα σας σε όλη την διάρκεια αυτής της διαδικασίας, όσον αφορά το βάρος αλλά και την εμφάνιση, όπως και το να χρησιμοποιείτε την λογική σας.